Аудіокниги

Кейті Мак. Повний кінець (на думку астрофізиків)

Кейті Мак. Повний кінець (на думку астрофізиків) / перекладачка з англійської Анастасія Дудченко. – Київ: MEGOGO Audio, Лабораторія, 2023. — 07 год. 25. хв.

Всі ми знаємо, що у Всесвіту був початок. 13 мільярдів років тому Великий вибух породив перші зірки, планети і галактики. Щонайменше на одній планеті зародилось та еволюціонувало життя, а його кволі двоногі представники сьогодні постять котиків, слухають аудіокнижки про популярну фізику та будують ракети, щоб колонізувати інші планети. Дивовижа, правда?

 

 

Але чим це все може закінчитися? Насправді Земля приречена — без варіантів. Через 5 мільярдів років Сонце перетвориться на червоного гіганта, розшириться і захопить Землю. Чи можна зазирнути за межі Сонячної системи і передбачити, яким буде кінець цілого Всесвіту?

 

 

Американська космологиня Кейті Мак стверджує: для нас усе може скінчитися в будь-який момент. Вона викладає п’ять можливих сценаріїв кінця світу з астрофізичної точки зору. Але крім суто наукових пояснень авторка занурюється у глибші матерії: що все це означатиме для нас, людей? І якщо кінець всього може настати вже завтра, то чи є сенс виносити сміття зранку?

 

 

℗Виробництво MEGOGO Audio ©Видавництво Лабораторія