Зарубіжна художня література

Ніл Ґейман, Террі Пратчетт. Добрі передвісники





Ніл Ґейман, Террі Пратчетт. Добрі передвісники: Ґрунтовні й вичерпні пророцтва Аґнеси Оглашенної, відьми  /  Ніл Ґейман, Террі Пратчетт ;  пер.  з  англ. Б. Терещенко та О. Петіка . —  К.  :  KM-Букс, 2018.  —  450  с. ISBN 978-966-948-062-0

 

Як каже нам книга «Вичерпних та ґрунтовних пророцтв Агнеси Оглашенної» (а цій книзі треба вірити, бо це єдина у світі книга пророцтв, що справджуються), кінець світу прийде в суботу. Якщо точніше, то оцієї суботи, що на наступному тижні. Якраз перед вечерею.

Добро та Зло збирають армії, жаби проливаються дощем, Атлантида піднімається з морських глибин… Усе було б згідно із задумом Божим, якби не двійко незвичайних союзників: вибагливий янгол-букініст та стильний демон-авантюрист. Обидва живуть серед смертних від Самого Початку, і таке життя їм вельми до вподоби — тож вони не горять бажанням попрощатися із таким звичним світом.

 

Загалом, зло не спить, а тому й не розуміє, нащо той сон потрібен. Але Кроулі спати подобалося. Для нього це була одна з земних утіх. А надто після ситного обіду. Він, наприклад, проспав усе дев’ятнадцяте сторіччя. І не з потреби, а з примхи (хоча йому і довелося встати з ліжка 1832 року, щоб відвідати вбиральню).

читайте також

Підтримайте проект

Фондуючи незалежну редакцію Читомо, ви допомагаєте зростити нове покоління
професіоналів видавничої справи і збільшуєте кількість хороших книжок у світі.

Підтримайте проект