бізнес-література

Financial Times обрала бізнес-книжку року

06.12.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

The Financial Times, міжнародна ділова газета, що виходить у Великій Британії, обрала переможця премії «Бізнес-книжка року», яким стало видання Chip War: The Fight for the World’s Most Critical Technology Кріса Міллера. Про це медіа повідомило у своєму Twitter-акаунті.

 

Кріс Міллер є доцентом кафедри міжнародної історії Школи права та дипломатії імені Флетчера в Університеті Тафтса (Медфорд, США), також працює в Інституті досліджень зовнішньої політики (Філадельфія, США), спеціалізується на історичних дослідженнях, які дозволяють простежити зміни в міжнародній політиці та економіці.

 

Кріс Міллер є автором чотирьох книжок. Серед них видання про економіку СРСР і капіталізм у Китаї (The Struggle to Save the Soviet Economy: Mikhail Gorbachev and the Collapse of the USSR) та книжка про «путіноміку» – владу гроші у сучасній росії (Putinomics: Power and Money in Resurgent Russia).

 

«Бізнес-книжка року» за версією The Financial Times – Chip War: The Fight for the World’s Most Critical Technology (видавництво Scribner) – розглядає комп’ютерний чіп у геополітичному контексті. Міллер зазначає, що «з моменту винаходу транзистора в 1947 році жоден предмет не мав більш вирішальної ролі в міжнародній політиці, визначаючи підйом і занепад націй, формуючи військовий баланс, впливаючи на глобалізацію».

 

Нагадаємо, нещодавно The New York Times назвала найкращі книжки 2022 року

 

Читайте також: Шевченківська премія-2023 визначилась із довгими списками