нові видавництва

В Україні започаткували видавництво Kovyla Publishing

27.05.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

В Україні заснували видавництво англомовних електронних книжок про Україну – Kovyla Publishing. Про це Читомо повідомили засновники видавництва.

Запустила Kovyla Publishing команда, яка раніше працювала разом над книжковим фестивалем Book Space: Вікторія Наріжна, Алла Рибіцька, Вікторія Старикова, Стефана Цебренко, Наталя Корнієнко, Анастасія Мільчаковська та Ігор Петровський

 

Kovyla Publishing спеціалізуватиметься на виданні нонфікшн-літератури. Метою видавництва стане донесення реального образу України та українців іноземній авдиторії. 

 

«Для нас важливо боротися із російськими імперськими наративами й демонструвати суб’єктність та самоцінність українців, говорити зі світом нашим власним голосом. Для цього ми плануємо шукати такі історії, формати й наративи, які допомагатимуть іноземним читачам робити правильні висновки й самостійно, а не за допомогою російських штампів, формувати уявлення про нас – як людей, націю та державу», — наголошують у видавництві. 

 

Дебютною серією книжок стануть збірки художніх репортажів Stories from Ukraine – історій звичайних незвичайних українців, різного віку, із різних регіонів та різних соціальних прошарків. До серії увійдуть три видання, розділені за генераційним принципом: Believers (юне покоління), Fighters (дорослі) та Keepers (літні люди).

 

 

«Цей поділ покликаний показати, що російсько-українська війна почалася не в 2022 і навіть не у 2014 році, а що це довга історія свідомого намагання знищити українську націю. І що рано чи пізно цю війну Росія таки програє: тому, що українці – винахідливі, сміливі та невтомні, і кожне нове покоління, попри все, тримається за свою ідентичність і готове її відстоювати», — пояснює головна редакторка видавництва Вікторія Наріжна. 

 

Тексти для серії готують відомі автор і авторки: Олеся Яремчук, Люба Якимчук, Катерина Міхаліцина, Алім Алієв, Остап Сливинський, Лесь Белей, Ірина Славінська та інші. 

 

Реліз першої серії запланований на 2 жовтня 2024 року. Передзамовити видання за ціною передпродажу можна на сайті Amazon.

 

Як повідомлялося, нещодавно в Україні запустили онлайн-бібліотеку англійською мовою FutuLib. У 2022 році розпочало роботу видавництво електронних книжок OLEAN.

 

Зображення: Kovyla Publishing