втрати

Помер британський журналіст Девід Ноулз, який створив подкаст про Україну

10.09.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У віці 32 роки помер журналіст британської газети The Telegraph Девід Ноулз, який створив щоденний подкаст «Ukraine: The Latest». Про це повідомили на сайті видання. 

Він пішов з життя 8 вересня в Гібралтарі, ймовірно, від серцевого нападу. 

 

Ноулз почав працювати в Telegraph 2020 року як заступник голови відділу соціальних мереж, а згодом сам очолив цей відділ.

 

З початком повномасштабної війни в Україні у 2022 році він запустив щоденний подкаст про війну росії проти України «Ukraine: The Latest», який досі виходить в ефір, і був його ведучим.

 

Спершу Ноулз запустив «Ukraine: The Latest» як простір у твіттері (Х), а згодом проєкт переріс у повноцінний подкаст. На сьогодні його кількість завантажень досягла майже 100 мільйонів.

 

Цього року подкаст Ноулза виграв премію Publisher Podcast Awards у номінації «Найкращий новинний подкаст». 

 

«Девід мав потужну відданість журналістиці. Моментом його найбільшої гордості в житті стала відмова від посади менеджера й повернення на посаду зі словом “журналіст” у назві, й він був повністю занурений в історію повномасштабного вторгнення в Україну і його наслідків для людей», — розповів батько журналіста Пітер Ноулз.

 

За словами його батька, журналіст неодноразово приїздив до України зі своїм обладнанням, де особисто збирав історії боротьби й стійкості українців і додавав їх у спеціальні випуски, де розповідалось, як війна руйнує життя звичайних людей.

 

Торік він разом з командою подкасту гастролював у США, де живе значна частина його авдиторії.

 

Нещодавно Ноулза і його команду запрошували виступити з доповіддю про війну в Україні в посольстві США в Лондоні, на фестивалі Chalke History Festival і на Дні збройних сил у Скарборо.

 

PEN Ukraine у дописі на своїй фейсбук-сторінці написали, що Девіда Ноулза і їхню команду повʼязували не лише спільні цінності й мета — доносити правду світові про злочини росіян в Україні, — а і щира дружба. 

 

«Нам невимовно боляче від думки про те, що Девід більше не повідомить, що прямує до Києва і чекає на зустріч, не переступить поріг нашого офісу та не напише “Hey just wanted to say – hope you’re doing well today”. Ми висловлюємо щирі співчуття усім, хто знав та любив Девіда. Ми розділяємо біль цієї великої втрати», — йдеться у дописі.

 

Як повідомлялося, 30 червня 2024 року у віці 99 років з життя пішов Микола Ворон, який понад півстоліття очолював бібліотеку й архів при Українському культурному центрі Св. Володимира у Канаді. 30 липня 2024 року у віці 68 років пішов з життя британський воєнний кореспондент Кім Сенгупта. 

 

Читайте також: 9 нових літературних подкастів, які ви могли пропустити

 

Чільне фото: The Telegraph