Нон-фікшн

Відносини Польщі з Литвою, Білоруссю та Україною 450 років після

110₴

. Відносини Польщі з Литвою, Білоруссю та Україною

Відносини Польщі з Литвою, Білоруссю та Україною
?450 років після Люблінської унії / за ред. Т. Стемпнєвського, ?Б. Сурмач ; пер. з польськ. О. Семенюк. – Київ : Ніка-Центр, 2020. – 168 с.





Наукова розвідка міжнародної команди дослідників із Польщі, Литви, Білорусі та України має на меті висвітити історичне значення Люблінської унії 1569 року, що поклала початок Республіці Обох Націй (Речі Посполитій) – державі, яка складалася з Корони Королівства Польського та Великого князівства Литовського. Не варто забувати, що згадка про великий державний організм, яким була Річ Посполита, по-різному функціонує в пам’яті держав, які є її спадкоємицями. Потрібно докласти ще багато зусиль як в історичній, так і в політичній площині, щоб сформувати спільне бачення минулого держав, які колись були частиною Республіки Обох Націй. Згідно із задумом редакторів, це видання має відобразити дух колишньої Речі Посполитої, але в сучасній версії, версії XXI століття.

 

Для широкого кола читачів, зацікавлених аналізувати тенденції та проводити паралелі, щоб зрозуміти перебіг історії загалом.

читайте також

Підтримайте проект

Фондуючи незалежну редакцію Читомо, ви допомагаєте зростити нове покоління
професіоналів видавничої справи і збільшуєте кількість хороших книжок у світі.

Підтримайте проект