Календар подій

Кембриджська ініціатива дає гранти на мистецькі проєкти на території Полісся

Премія «Мистецька резиденція та ландшафти, що перебувають під загрозою зникнення» – можливість для українських діячів культури та мистецтва отримати грант для реалізації власної ініціативи у районах території Полісся.

Головна мета грантової підтримки: за допомогою мистецтва привернути увагу до екологічних проблем регіону, його природної цінності та налагодити взаємодію людини та навколишнього середовища.

 

Нагорода становить 3400 доларів США. Термін подачі заявок з 7 січня по 7 лютого 2021 р. (до 23:59 за Гринвічем). Вік конкурсантів від 25 років.

 

Після двоступеневого процесу відбору, митці або колективи отримують гранти на реалізацію проєктів на території Полісся, які розпочнуться в червні 2021 року і триватимуть до квітня 2022 року. Також запланований додатковий приз-нагорода за видатні заслуги після реалізації проєктів.

 

Резиденції відкриті для художників, виконавців та для інших мистецьких напрямків. Приймаються пропозиції від митців, що працюють у будь-якому середовищі та доступні для нових і традиційних форм мистецтва. Художні форми можуть включати музику, живопис, літературу, кераміку, фотографію, скульптуру, поезію, перформанс та інсталяції для реалізації проєкту безпосередньо на зазначених вище територіях Полісся.

 

Вітається взаємодія з місцевими громадами, як, наприклад, за допомогою інтерактивної арт-інсталяції, виставки, читання віршів, публічної презентації, вистави тощо залучити громадськість до творчого процесу. Програма відкрита до різних підходів цієї взаємодії.

 

Решта деталей грантової програми за посиланням.

Підтримайте проект

Фондуючи незалежну редакцію Читомо, ви допомагаєте зростити нове покоління
професіоналів видавничої справи і збільшуєте кількість хороших книжок у світі.

Підтримайте проект