Календар подій

Мистецький фестиваль «Ї» відбудеться 16-20 червня

Восьмий «Мистецький фестиваль «Ї» відбудеться 16-20 червня 2021 року. Через пандемію команда відтермінувала проведення заходу на місяць. Попередньо фестиваль «Ї» мав відбутися 12-16 травня у Тернопільському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка.

«Для нас найбільш пріоритетна безпека наших відвідувачів та гостей. А тому це було основним фактором прийняття такого рішення», – зазначає директор «Мистецького фестивалю «Ї» Юрій Матевощук.

 

Восьмий фестиваль «Ї» відбудеться з дотриманням усіх карантинних вимог. Відтак, розміщення відвідувачів на всіх локаціях фестивалю буде здійснено з дотриманням соціальної дистанції. Тому загальна кількість дозволених квитків у продажі, відповідно, вдвічі скорочена. Окрім цього, у приміщеннях будуть розташовані антисептичні засоби та усі відвідувачі фестивалю повинні носити захисні маски.

 

«Наразі маємо ситуацію невизначеності, при якій дуже складно щось спрогнозувати чи запланувати. Для організаторів фестивалів та культурних подій – це великий виклик. Попри те, що ми звикли усе планувати, наша команда зараз обрала гнучкий формат прийняття рішень, зважаючи на поточну ситуацію у місті. І ми дякуємо усім відвідувачам, запрошеним учасникам, які з розумінням ставляться до цього», – додав Юрій Матевощук.

 

Мистецький фестиваль «Ї» – триденний мистецький захід, котрий проводиться в Тернополі щовесни.

 

Мета фестивалю: популяризувати сучасну українське мистецтво серед молоді, тернополян та гостей міста. Фестиваль міститиме денну та нічну програми, що у свою чергу передбачають:

  • презентації книг;
  • пресконференції;
  • літературні читання;
  • виступи музичних гуртів;
  • виставку картин та фотографій;
  • покази документального кіно тощо.

 

Команда «Мистецького фестивалю «Ї» просить стежити за оперативними анонсами на сторінках у Facebook та Instagram, де повідомлятимуть важливі рішення.

Підтримайте проект

Фондуючи незалежну редакцію Читомо, ви допомагаєте зростити нове покоління
професіоналів видавничої справи і збільшуєте кількість хороших книжок у світі.

Підтримайте проект