Календар подій

Мистецький арсенал запрошує на Танцювальний перформанс «Футу-рухо-марення»

15 січня о 15:00 у Мистецькому арсеналі відбудеться Танцювальний перформанс «ФУТУ-РУХО-МАРЕННЯ».

Експонати виставки «Футуромарення» оживуть у залах Мистецького арсеналу за допомогою танцюристів(ок), які створять справжню рухову інсталяцію, натхненну роботами виставки.е

 

Глядач не залишиться осторонь — учасники(ці) будуть взаємодіяти й вести мистецьку розмову з відвідувачами за допомогою танцювальних рухів.

 

«ФУТУ-РУХО-МАРЕННЯ» відображає футуристичне захоплення рухом та швидкістю, синтезом танцювального та образотворчого мистецтв. Танцюристи(ки) стануть продовженням виставки, вони самі стануть експонатами та відтворять рух, натхненний ідеями та творчістю авангардистів.

 

Після танцювальної рефлексії, відбудеться відеопоказ перформансу «ЕкстерLive» в Лекторії Мистецького арсеналу.

 

EXTER.LIVE ­— це фільмова версія імерсивного перформансу, який був представлений видавництвом «Родовід» 22 жовтня 2021 року в Мистецькому Арсеналі в межах виставкового проєкту «Футуромарення» (за підтримки Українського культурного фонду).

 

Усі танцювальні композиції контекстуалізовані, вписані в простір виставки і пов’язані з авангардними ідеями Олександри Екстер і митців 1910-1930-х років, експонованими в дев’яти залах Мистецького арсеналу.

 

Фільм-перформанс створив режисер, хореограф, лідер танцювального гурту Apache Crew Анатолій Сачівко. Сучасна хореографія ­— Стефанія Нолл.

Підтримайте проект

Фондуючи незалежну редакцію Читомо, ви допомагаєте зростити нове покоління
професіоналів видавничої справи і збільшуєте кількість хороших книжок у світі.

Підтримайте проект