російсько-українська війна

Журналістка Громадського ТБ могла потрапити в полон російських окупантів

18.03.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Журналістка Громадського телебачення Вікторія Рощина, імовірно, перебуває полоні в російських окупантів. Про це повідомив мовник.

 

Наразі місце перебування журналістки невідоме. Ймовірно, 15 березня Вікторію Рощину затримала ФСБ рф.

 

Зв’язок із нею редакція втратила 12 березня, коли журналістка перебувала в тимчасово окупованому Бердянську. 

 

Як повідомило Громадське телебачення, дві доби видання докладало всіх зусиль, аби звільнити журналістку в непублічний спосіб, однак результату досягти не вдалося. Мовник закликав українську та міжнародну спільноту долучитись інформаційно та діями до звільнення журналістки.

 

 

Вікторія Рощина знімала відео та писала статті з гарячих точок на сході й півдні України. Журналістка спеціалізується на темах криміналу та судового процесу. Працювала на «Українському радіо», «UA:Першому», писала для «Крим.Реалії», «Цензор.нет». Напередодні зникнення вона планувала зробити матеріал про життя Маріуполя в окупації. 

 

8 березня на своїй сторінці у фейсбук опублікувала пост про зіткнення з колоною ворожої техніки у Запорізькій області та втечу від обстрілів.

 

Як повідомлялося, станом на 15 березня задокументували щонайменше 35 атак на журналістів в Україні від початку повномасштабної війни. Раніше на Херсонщині зник журналіст Олег Батурин.

 

Чільне фото: фейсбук Вікторії Рощиної