подкасти

До переможців премії «Слушно» потрапив подкаст про літературу

08.10.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Оголосили переможців премії «Слушно», серед яких подкаст про літературу Богдани Неборак та Анастасії Євдикимової «Наразі без назви». Про це авторки повідомили у свої соціальних мережах. 

Подкаст переміг у категорії  «Найкращий подкаст про культуру». 

 

«Без наших слухачів нічого б не було. Саме вони створюють товариство тих, хто шукає назви, ставить питання й формулює відповіді про культуру й через культуру пояснює дещо всередині самих себе. Мені цінно, що розмови двох товаришок, до яких ми стараємося запросити, важать багатьом», – розповіла в ексклюзивному коментарі для Читомо Богдана Неборак. 

 

Анастасія Євдокимова також зауважує Читомо про те, підтримка слухачів багато значить для авторок: «Коли ми починали робити подкаст, то знали напевне дві речі — ми хочемо говорити про українську культуру, і хочемо залишатися чесними самі з собою. Цьогорічний ювіляр Григорій Сковорода писав: «Люди в житті своїм працюють, метушаться, утаюються, а нащо, багато хто й сам не тямить. Коли помислити, то в усіх людських затій, скільки їх там тисяч не буває, є один кінець — радість серця». Так і ми з Богданою — робимо те, що радує наші серця, те, що справді приносить задоволення. Ми втішені, що наші слухачі й слухачки дискутують, читають, частуються вином в аудіовітальні разом з нами, що нам вдалося зібрати коло однодумців і їхня підтримка виявилася настільки потужною».

 

«Узагалі подкаст – це дуже комфортна історія. Захотіла дослідити київські стежки Миколи Зерова, шукаєш його книжки по всіх букіністах – одягаєш це у форму подкасту і вже не сама читаєш про київську «золотом цвяховану блакить». Десь так у нас з кожним епізодом, це історії, які нам хочеться обговорити саме зараз, з урахуванням контекстів», — додає Богдана Неборак. 

 

 

Повний перелік переможців премії «Слушно»:

  • Найкращий подкаст про бізнес — «СЕО Сучасності»; 
  • Найкращий подкаст про спорт — «F1Podcast»;
  • Найкраще журналістське розслідування — «Русскій фейк, іді на***!»;
  • Найкращий подкаст про науку й технології — «Теорія неймовірності»;
  • Найкращий подкаст про історію й суспільство — «Фронтова поплава»;
  • Найкращий лайфстайл подкаст — «Хороший Поганий Злий Подкаст».

 

Також переможцями премії від команди Megogo Audio стали:

  • Найкращий подкаст про бізнес — «Дій! Подкаст про бізнес»; 
  • Найкращий подкаст про спорт — «F1Podcas»t;
  • Найкраще журналістське розслідування — «АН-26: історія останнього польоту»;
  • Найкращий подкаст про науку й технології — «Головний подкаст»;
  • Найкращий подкаст про культуру — «Наразі без назви»; 
  • Найкращий подкаст про історію й суспільство — «Без оголошення війни»;
  • Найкращий лайфстайл подкаст — «Як ти думаєш».

 

«За рік кількість подкастів лише на нашій платформі збільшилась втричі. Українські подкасти зростають кількісно та якісно, відповідаючи на запит слухачів. Тож премія «Слушно» відбулась, щоб зафіксувати цей розвиток», — розповіла менеджерка Megogo Audio Катерина Котвіцька.

 

На премію «Слушно» подавалися 134 подкасти. Щодо премії Megogo Audio, найбільше учасників було у категоріях «Про історію та суспільство» (46), «Про культуру» (33) та «Лайфстайл» (27). 

 

Читайте також: «Наразі без назви»: подкаст про культуру, який слухають під час війни

 

Фото: Богдана Неборак та Анастасія Євдокимова