Читомо

У Києві обговорять щоденники війни як форму терапії

04.11.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Портал про книговидання «Читомо» проведе офлайн-захід «Зробити почуття видимими: чому щоденники під час війни підтримують» у межах спецпроєкту «Ще один день: щоденники війни», присвяченому фіксації емоцій та відчуттів травматичного сьогодення. 

Під час зустрічі досвідом написання щоденників війни поділяться: 

 

  • Рон Кеппс, американський письменник, засновник проєкту Veterans Writing Project;
  • Ольга Карі, українська есеїстка, журналістка;
  • Олександр Мимрук, поет, журналіст, випусковий редактор і директор ГО «Читомо»; він презентує спецпроєкт «Ще один день: щоденники війни».

 

Про терапевтичну цінність написання щоденників під час війни говоритиме Валерія Палій, кандидатка психологічних наук, спеціалістка-практик, президентка Національної психологічної асоціації.

 

Модеруватиме подію Богдана Романцова, учасниця онлайн-виставки «Ще один день: щоденники війни», літературознавиця. 

 

 

Захід відбудеться* 11 листопада, о 18:30, у книгарні «Книжковий Лев» (Київ, вул. Межигірська 13/34).

 

Перші 15 учасників, які зареєструються на подію, отримають книжку Рона Кеппса «Як писати про війну» (видавництво «Смолоскип», 2022 р.).

 

 

Зареєструватися за посиланням. Обговорення відбудеться в межах програми ZMINA_2_0 фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу, а також за підтримки видавництва «Смолоскип», інформаційної підтримки Yakaboo та завдяки гостинності книгарні «Книжковий Лев».

 

Нагадаємо, на Читомо стартувала онлайн-виставка «Ще один день: щоденники війни», до якої увійшли експонати, створені українцями під час повномасштабного вторгнення росії.

 

Читайте також: Щоденник війни: що це за терапія та як вона працює?

 

*У разі повітряної тривоги захід почнеться після її закінчення.