МОН

Міністра освіти Оксена Лісового звинувачують у плагіаті

22.03.2023

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Новопризначеного міністра освіти та науки України Оксена Лісового звинувачують у плагіаті у його кандидатській дисертації з філософії. Заяву з відповідними звинуваченнями опублікували на фейсбук-сторінці «Українського руху пацифістів».

На сторінці організації опублікували аналіз автореферату дисертації Лісового «Соціокультурна самоідентифікація особистості», оприлюдненого у 2012 році. У тексті є запозичення без посилань з ознаками копіювання окремих словосполучень з автореферату іншої дисертації (Арабчук Я.І. «Основні чинники соціалізації особистості в полікультурному середовищі», 2011).

 

 

Мала академія наук повідомила у коментарі «Українській правді», що Оксен Лісовий заявив про свою нульову толерантність до академічної недоброчесності, тому має намір відправити свою кандидатську дисертацію на кілька авторитетних експертиз.

 

«У разі виявлення в його роботі порушень доброчесності Оксен Лісовий готовий відмовитись від наукового ступеня кандидата наук і на посаді міністра формувати принципово нову академічну культуру та культуру освітнього та наукового менеджменту», — заявили у МАН.

 

Організація «Український рух пацифістів» відома тим, що виступає за «мирне закінчення війни і права кожної людини на відмову від військової служби». Її засновником є івано-франківський журналіст Руслан Коцаба, якого обвинувачують у держзраді.

 

Як відомо, про призначення Оксена Лісового стало відомо 18 березня. Напередодні оголосили про відставку попереднього міністра освіти Сергія Шкарлета.

 

Порівняльна таблиця: Василь Садовий

Чільне фото: nus.org.ua