ілюстрації

Ілюстрації українки з’явились на сторінках The New York Times та The New Yorker

03.04.2023

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Роботи української ілюстраторки Жені Олійник зʼявились на сторінках The New York Times та The New Yorker. Про це вона повідомила на своїй сторінці в інстаграмі.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Zhenya Oliinyk (@evilpinkpics)

Женя Олійник — українська ілюстраторка, журналістка та культурологиня.

 

У The New York Times вийшов її комікс під назвою “What We Had to Lose” («Що ми були змушені втратити»). У ньому вона розповідає про кафе Veterano Brownie на Подолі, те, як воно відкрилося і чому закрилося. Про еволюцію стосунків у парі засновників. Про те, як змінювалися стосунки Жені.

 

«Я написала його, намагаючись пережити скорботу за життям, яке ми могли б мати, життям без російського насильства і терору. Я все ще оплакую його щодня, маленькими шматочками, щоб не зламатися остаточно», — розповіла мисткиня у коментарі Суспільному.

 

У The New Yorker вийшов комікс авторки під назвою “A Question of Language in Ukraine” («Мовне питання в Україні»). У ньому ідеться про те, за яких обставин її бабуся й дідусь свого часу перейшли на російську, та про те, як вона сама відновлювала те, що на якомусь етапі втратила її родина.

 

Нагадаємо, у березні 2022 року The Washington Post опублікував комікс про війну від української ілюстраторки Юлії Вус. Крім того, The Economist опублікував низку ілюстрацій української художниці Марії Кінович про те, як змінилося життя в Україні після початку обстрілів росією об’єктів критичної інфраструктури.

 

Фото: інстаграм авторки