Анна Франк

Зі шкіл у США знову вилучають графічний роман за щоденником Анни Франк

11.04.2023

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Середня школа Веро-Біч на Атлантичному узбережжі Флориди заборонила графічний роман, заснований на щоденнику Анни Франк, після того, як лідер консервативної правозахисної групи Moms for Liberty заявив, що роман применшує Голокост.

Лідерка Moms for Liberty Дженніфер Піппін заявила, що графічний роман Анни Франк порушує державні стандарти щодо точного викладання історії Голокосту.

 

Відповідно до політики шкільного округу, директор ухвалює рішення щодо оскаржуваної книжки. Якщо хтось не погоджується з рішенням залишити спірну книжку на полицях, його можна оскаржити в районній комісії. Крістен Меддукс, речниця шкільного округу округу Індіан-Рівер, заявила, що графічний роман про Анну Франк двічі перевіряли, перш ніж його заборонили.

 

Інші книжки про Анну Франк і копії опублікованого щоденника залишаються в бібліотеках шкільних систем Флориди. Відповідно до закону, школи Флориди зобов’язані викладати про Голокост. За словами Меддукс, заборона графічного роману не змінила того, що діти мусять вивчати історію Франк у школах.

 

«Попри думки про те, що тему Голокосту вилучають з навчальної програми, а учні не знають про те, що сталося, це зовсім не так», — сказала вона.

 

Крім графічного роману про Анну Франк, Moms for Liberty в окрузі Індіан-Рівер заперечували проти трьох книжок із серії «Клас вбивств», і їх також заборонили.

 

Як повідомлялося, раніше графічну адаптацію «Щоденника Анни Франк» заборонили у Техасі.

 

Читайте також: #купуйумалих: подільська готика, домашнє насилля та комікс про Анну Франк

 

Джерело: AP

 

Зображення: Видавництво