Мінкульт

Рада не змогла попрощатися з Ткаченком

26.07.2023

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Рішення про  відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка не вдалося ухвалити через недостатню кількість голосів. Голосування відбулося під час засідання Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики 26 липня.

 

За проголосували народні депутати Володимир В’ятрович, Микола Княжицький, Гео Лерос та Софія Федина. Решта членів не погодилисяз відставкою Ткаченка. 

 

Голова комітету Микита Потураєв звернувся до міністра зі словами: «Це була командна робота, помилки були, але вони не були фатальні. Переконаний, що ви зможете себе проявити ще не один раз у професійній діяльності. Я буду голосувати проти вашої відставки, бо зараз не час на перепочинок».

 

Рішення про відставку ухвалювали на основі звіту роботи МКІП за три роки, який сам Ткаченко попросив надати народним депутатам.

 

Надалі питання розглядатиме парламент.

 

Нагадаємо, що петиція з проханням про відставку Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики набрала необхідні 25 тисяч голосів у червні 2023 року. Зеленський 20 липня доручив урядові знайти заміну міністру культури. Згодом Ткаченко заявив, що подав заяву про відставку ще до звернення президента.

 

Читайте також: Ткаченко спробував поговорити з активістами, які не згодні з його політикою 

 

Джерело: Детектор Медіа

Фото: sluga-narodu.com