Андрій Любка

Андрій Любка очолив Інститут центральноєвропейської стратегії

31.08.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Новим директором Інституту центральноєвропейської стратегії став письменник і волонтер Андрію Любка. Про це повідомили на фейсбук-сторінці інституту.

«Андрій стоїть біля витоків Інституту і був його співзасновником 5 років тому, протягом цього періоду працював над розбудовою Інституту та запуском нових форматів, зокрема був програмним директором Форуму розвитку Re:Open Zakarpattia, співорганізатором академії Dilemma в рамках Dialogues on Europe та головним редактором ініціативи Re:Open Ukraine», — повідомили в установі.

 

Там зазначили, що організаційні зміни є частиною ширшої стратегії розвитку ICES, яка передбачає трансформацію інституту в сталу інституцію, що функціонує як екосистема та мережа. Ця стратегія включає ротацію керівництва та розвиток горизонтального лідерства в різних командах інституту.

 

На цій посаді Любка замінив Дмитра Тужанського, що приєднався до команди Дмитра Кулеби в Міністерстві закордонних справ України.

 

The Institute for Central European Strategy, ICES) — українська громадська організація, яка заснована в Ужгороді в 2019 році та діє за принципом «фабрики думок» (think tank). Утілює проєкти у сфері освіти, аналітики, розвитку медіа, місцевого самоврядування, транскордонної співпраці, адвокації реформ тощо.

 

Протягом останніх років ICES розширив свою діяльність у кількох регіонах України, зокрема в Ужгороді, Чернівцях, Одесі та Києві, збільшивши кількість працівників до майже тридцяти фахівців. Інститут працює за кількома програмними напрямками, не всі з яких є публічними. Місія інституту — сприяти європейській та євроатлантичній інтеграції України через побудову добросусідських відносин у Центральній Європі та зміцнення ролі громадянського суспільства в демократичній Україні.

 

Як повідомлялося, президентка Української бібліотечної асоціації Оксана Бруй отримала нагороду Енрікети та Джона Райлендів у номінації «За видатний професійний внесок». Нещодавно pасновниця Kyiv Bookworms Club Тетяна Лукинюк очолила український офіс Google.

 

Чільне зображення: zakarpatpost.net