УКФ

Український культурний фонд обрав нову директорку

11.09.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Новою директоркою Українського культурного фонду стала Анастасія Образцова. Про це повідомили на сайті УКФ.

За підсумками таємного голосування під час другого етапу публічного конкурсу перемогла Анастасія Образцова, яка до цього була директоркою Українського центру культурних досліджень та очолювала Директорат креативних індустрій Міністерства культури і стратегічних комунікацій України.

 

Вона розпочне виконання обов’язків після підписання контракту з Міністерством культури та стратегічних комунікацій.

 

Спочатку конкурс був оголошений 17 червня, однак через неповний пакет документів від трьох кандидатів наглядова рада змінила правила і 29 липня оголосила новий відбір.

 

Іншими претендентками на посаду були:

  • Ірина Осадча — культурна менеджерка, багаторічна заступниця першої директорки УКФ Юлії Федів та її наступника Владислава Берковського. Після змін у фонді в 2021 році Осадча залишилася працювати з новим керівництвом фонду;
  • Юлія Федець — продюсерка телеканалу СТБ. Вона відповідала за виробництво проєктів «Битва екстрасенсів» і «Слідство ведуть екстрасенси»;
  • Галина Єрко — політикиня, у 2020 році її обрали депутаткою Київської обласної ради від партії «Європейська солідарність». Також вона директорка Київської обласної бібліотеки для дітей.

 

Як повідомлялося, новими членами Наглядової ради Українського культурного фонду (УКФ) стали Богдан Логвиненко, Володимир Воробей, Олександр Книга та Юрій Савчук. Пізніше УКФ оголосив повний склад своєї наглядової ради.

 

Чільне фото: Alexandr Senko