IPA

Міжнародна асоціація видавців оголосила шорт-лист премії за інновації 2024 року

21.09.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Міжнародна асоціація видавців (IPA) опублікувала шорт-лист премії «IPA Innovation in Publishing Award», яка відзначає найкращі інновації у видавничій галузі. Про це повідомили у розсилці асоціації.

Премію проводять удруге. Вона спрямована на зміцнення та об’єднання видавничої індустрії завдяки визнанню інновацій. Генеральний секретар IPA Хосе Боргіно розповів: «Кількість номінацій демонструє, наскільки багато інновацій відбувається в нашому секторі».

 

До шорт-листа потрапили чотири проєкти:

  1. Publishing 2030 Accelerator

    Співзасновники: Йорг Енгельштедтер (Canon) та Рейчел Мартін (Elsevier).

    Проєкт Publishing 2030 Accelerator був запущений під час COP 26 і спрямований на допомогу видавцям у впровадженні практик сталого розвитку. Як зазначають в оголошенні IPA, цей проєкт пропонує видавцям конкретні кроки для досягнення сталого розвитку в галузі.

  2. Renew the Book

    Нідерландська асоціація видавців (Groep Algemene Uitgevers).

    Renew the Book — це проєкт, спрямований на підтримку стартапів у видавничій галузі. IPA відзначає його як приклад того, як можна залучити нову енергію до індустрії. Програма сприяє інноваціям, допомагає ідентифікувати нові таланти та надає можливості для розвитку нових ідей, які можуть бути реалізовані в інших країнах.

  3. Reading Rationales

    Компанія MVB GmbH, Німеччина

    Reading Rationales — це проєкт, який застосовує нейронаукові дослідження для кращого розуміння мотивів купівлі книжок. Система дозволяє видавцям та продавцям книжок краще адаптувати свої маркетингові стратегії до емоційних уподобань читачів, що робить маркетинг ефективнішим та цілеспрямованим.

  4. Academia Editorial Júnior (AEJ)

    Бразильська національна спілка видавців (Sindicato Nacional dos Editores de Livros)

    AEJ спрямована на підготовку молодих фахівців у видавничій галузі з акцентом на різноманітність та інклюзію. IPA високо оцінює здатність програми створювати рівні умови для вступу до галузі та сприяти формуванню більш різноманітного ринку праці.

 

Окрім премії за інновації у видавничій справі, на конгресі IPA також оголосять переможців інших важливих нагород:

  • Prix Voltaire — нагорода за захист свободи вираження поглядів у книговиданні;
  • IPA Champion — нагорода за значний внесок у розвиток видавничої індустрії;
  • lві нагороди WIPO Accessible Books Consortium Excellence Awards — за інновації у сфері доступних книжок для людей із вадами зору.

 

34-ий міжнародний конгрес IPA відбудеться з 3 по 6 грудня 2024 року в Гвадалахарі, Мексика.

 

Як повідомлялося, у квітні оголосили переможниць премії The PublisHer Excellence Awards. Володимир Вакуленко став лавреатом спеціальної відзнаки IPA Prix Voltaire Award 2023.

 

Чільне фото (ілюстративне): Holger Menzel