журналісти

Редакція газети «Голос Гуляйпілля» вже вдруге шукає притулок через рф

14.10.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У Запоріжжі редакційне приміщення газети «Голос Гуляйпілля» пошкодила російська ракета під час нічного обстрілу 12 жовтня. Про це повідомила головна редакторка видання Тетяна Велика на своїй фейсбук-сторінці.

«Чергова нічна КАБова атака на Запоріжжя не минулася безслідно для орендованого офісу нашої редакції. Ворог добряче пошкодив приміщення, в якому знаходилося наше медіа», — зазначила журналістка.

 

Також від ракети постраждала й комп’ютерна техніка, яку редакція газети вивезла із зони бойових дій.

 

Співробітники видання шукають нове місце для продовження роботи.

 

Тетяна Велика розповіла, що редакція вже вдруге шукає нове приміщення для роботи з початку повномасштабного російського вторгнення. Вперше співробітники видання були змушені покинути Гуляйполе у березні 2022 року через наступ рф.

 

«Проте, руки не опускаємо, готуємо черговий жовтневий випуск газети й завзято працюємо, фіксуючи всі злочині ганебного путінського режиму. А поки — прибираємо приміщення і збираємо думки до купи», — додала головна редакторка.

 

Як повідомлялося, у росії в ув’язненні померла українська журналістка Вікторія Рощина. Міжнародна організація «Репортери без кордонів» (RSF) і українські журналісти закликали до розслідування обставин її смерті.

 

Читайте також: У серпні рф продовжила вбивати журналістів при виконанні редакційних завдань

 

Чільне фото: фейсбук-сторінка «Голос Гуляйпілля»