втрати-2024

росія не повернула в Україну тіло журналістки Вікторії Рощиної

20.10.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Тіло української журналістки Вікторії Рощиної, яка померла в російському полоні, не повернули в Україну в межах обміну 18 жовтня. Про це повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко в коментарі Суспільному.

За інформацією від координаційного штабу, 18 жовтня на підконтрольну Україні територію повернули тіла 501 бійця. Тіла Вікторії Рощиної російська сторона не передавала.

 

«Саме 18-го числа тіло Вікторії передане в рамках репатріації не було. Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими робить усе можливе й неможливе для того, щоб ми змогли отримати всі відповіді на питання, які всіх у нашому суспільстві хвилюють», — повідомив Яценко.

 

За його словами, поки що зарано говорити про причини смерті журналістки, та чи були там сліди насильства.

 

«Почалася робота відразу після повідомлення про смерть Вікторії Рощини щодо репатріації тіла. Ця робота ведеться. На жаль, це все залежить від протилежної сторони, тому точної дати репатріації, ми сказати, на жаль, не можемо», — додає Яценко.

 

Також Яценко наголосив на тому, що росія може затягувати репатріацію для того, щоб приховати сліди ймовірного злочину. Наразі Координаційний штаб продовжує перемовини.

 

Нагадуємо, в росії в ув’язненні померла українська журналістка Вікторія Рощина.

 

Читайте далі: Українські медійники закликають розслідувати вбивство Вікторії Рощиної

 

Чільне фото: фейсбук-сторінка Вікторії Рощиної