Проєкт Strichka започаткував кампанію з популяризування української мови за кордоном

25.10.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Цифрова платформа для українців за кордоном Strichka запустила глобальну кампанію «Українська — мова вільних», спрямовану на популяризацію української мови у форматі квестів.

Акцію приурочили до Дня української писемності та мови, який у 2024 році відзначатимуть 27 жовтня.

 

Strichka закликає всіх охочих долучитися до квестів, серед яких завдання на розповіді про улюблені українські слова, декламування текстів, створення мемів, спів українських пісень, а також навчання іноземців основ української мови. Учасники отримуватимуть бали за виконання завдань, а найактивніші з них матимуть шанс виграти спеціальні призи, серед яких вишиванки ручної роботи та пам’ятні подарунки. Переможці також отримають подяки від Міністерства культури та стратегічних комунікацій України.

 

За словами виконавчої директорки Strichka Ольги Чібісової, українське слово має унікальну здатність об’єднувати співвітчизників, незалежно від відстаней, і символізує рідний дім для тих, хто живе за кордоном.

 

Попередня ініціатива Strichka «Час України настав!» націлена на зміцнення дипломатичного шляху України до ЄС.  Lj yt]приєдналися українці з різних країн світу, включно з Італією, Німеччиною, Францією, Швейцарією, Польщею, США і Канадою. Підтримку також висловили посол України в США Оксана Маркарова, художник Нікіта Тітов, а також амбасадори Strichka: військова, волонтерка Юлія «Тайра» Паєвська і музикант Олександр «Фоззі» Сидоренко.

 

Акція «Українська — мова вільних» триватиме до 11 листопада.  Завантажити додаток Strichka можна в Google Play, App Store або скористатися вебверсією.

 

Як повідомлялося, для українців за кордоном створили додаток I’m Ukrainian.

 

Читайте також: Рідні книжки усюди: як культурні інституції Німеччини закупили тисячі книжок для українців

 

Джерело: Суспільне Культура

Чільне зображення: сайт проєкту