Крим

Тепер Україна з Кримом — школи отримають виправлені підручники

28.10.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У підручнику з української мови для 7 класу авторства філологині Анастасії Онатій й історика Тараса Ткачука виправили піктограму у формі мапи України — тепер вона містить тимчасово окупований Крим. Про це видавництво «Літера ЛТД» повідомило в коментарі Читомо.

Перед поданням оригінал-макета нового накладу в друк провели додаткову перевірку змісту. Нині друк уже завершили й з 28 жовтня 2024 року підручники відправляють з друкарні до областей. 

 

 

За даними представників видавництва, школи отримають новий наклад підручників орієнтовно до грудня 2024 року, якщо не буде логістичних проблем. Проте наголошують на факторі воєнного стану. 

 

Щоб в майбутньому не допускати подібних помилок, у «Літері ЛТД» переглянули й відкоригували внутрішні видавничі процеси. Тепер підготовка підручників відбуватиметься завдяки додатковому етапу — перевірці оригінал-макета незалежними експертами. 

 

Крім того, видавництво «Літера ЛТД» ініціює створення загальнодоступної єдиної бази карт, які варто використовувати під час підготовки шкільних підручників.

 

Видавництво опублікувало відео виробництва підручників, де засновник «Літери ЛТД» Сергій Макаревич розповідає про новий наклад:

 

 

Як повідомлялося, у вересні 2024 року виявилося, що у підручнику з української мови для 7 класу надрукували стокову піктограму у формі мапи України без тимчасово окупованого Криму поряд з текстом Державного гімну України.

 

Читайте також: «Якісніші», «складні й нецікаві» — батьки учнів по-різному оцінили шкільні підручники

 

Українські букварі: латентні ідеології та потреба оновлення

 

Чільне зображення: Читомо

Фото: Літера ЛТД