Календар подій

Medusa books презентує книжку Девіда Гарві «Бунтівні міста»

«Бунтівні міста. Від права на місто до міської революції» відомого англо-американського економічного географа та антрополога Девіда Гарві — це корпус концептів та ідей, що назавжди змінили урбаністику.

Ключове поняття книжки — «право на місто», і саме воно акумулює весь комплекс людських прав. Місто є соціальним та фізичним простором, де переплітаються конфлікти за економічні та символічні блага — виборюється гідна праця чи гендерна рівність. Місто — це парадоксальний простір утопічних експериментів містян та прагматичного планування девелоперів, тут вкорінюється нерівність і виробляється культура спротиву.

 

Коли ж міста стають бунтівними? Глобальна фінансова криза 2008 року стала поштовхом для самоорганізованих протестних рухів, які, на думку Гарві, по-новому вимагають права на місто та надихають об’єднуватися заради соціально-економічних змін.

 

Під час презентації організатори розглянуть більш детально не лише концептуальні позиції Гарві, а й спробують контекстуалізувати його теорії в українській практиці — від міських протестів до міської політики.

 

Спікер/-ки заходу:

  • Альона Ляшева, соціологиня, дослідниця міських процесів, наукова редакторка книжки «Бунтівні міста»;
  • Павло Федорів, географ, аналітик Cedos;
  • В’ячеслав Циба, філософ, перекладач книжки «Бунтівні міста».

 

Модераторуватиме презентацію Анастасія Рябчук, соціологиня, редакторка видавництва Medusa books.

 

Деталі за посиланням.

Підтримайте проект

Фондуючи незалежну редакцію Читомо, ви допомагаєте зростити нове покоління
професіоналів видавничої справи і збільшуєте кількість хороших книжок у світі.

Підтримайте проект