Василь Портяк

Відомий лавреат II Міжнародної премії короткої прози імені Василя Портяка

13.04.2021

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Переможцем II Міжнародної літературної премії короткої прози імені Василя Портяка став поет та прозаїк з Кропивницього Кирило Поліщук. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Фастівської міської ради.

 

Ім’я переможця оголосили у Фастівському державному краєзнавчому музеї 8 квітня. Голова Фастівської міської територіальної громади Михайло Нетяжук та очільник Національної спілки письменників Михайло Сидоржевський вручили Поліщуку диплом лавреата та медаль, які засвідчують перемогу в конкурсі.

 

Зауважимо, учасниками II Міжнародної літературної премії стали 48 осіб. Зокрема, на премію свій текст подав автор з Чехії. Твори 15 фіналістів сформували збірку «Двадцять чотири мартини».

Як відомо, Премія імені Портяка заснована Національною спілкою письменників України і Фастівською міською радою 2020 року. Нею відзначаються твори короткої прози, написані українською мовою. Першим лавреатом премії став прозаїк та літературний критик Михайло Карасьов з новелою «Точка сходження».

 

Раніше повідомлялося, що журі Міжнародної літературної премії короткої прози імені Василя Портяка визначило список фіналістів.

 

Нагадаємо, що Василь Портяк, відомий український письменник, сценарист і прозаїк, помер у 2019-му році після важкої тривалої хвороби.

 

Фото: nspu.com.ua