Календар подій

Відбудеться лекція про творчість та співпрацю з дисидентами Віктора Некрасова

Публічна бібліотека ім. Лесі Українки організовує онлайн-лекцію про творчість і громадську позицію Віктора Некрасова. Подія приурочена до 110-річчя від дня народження письменника та має назву «Із «окопів Сталінграда» – у паризьке середмістя».

17 червня, 110 років тому народився письменник і правозахисник Віктор Некрасов. Нагороджений Сталінською премією за книжку «В окопах Сталінграда», пізніше він потрапив у немилість радянської влади через свою правозахисну діяльність. Зокрема, співпрацю з українськими дисидентами.

 

Книжка «В окопах Сталінграда», попри визнання у Радянському Союзі, зовсім не вписувалася у канони соцреалізму. За словами українського літературознавця Тамари Гундорової, творчість Віктора Некрасова – натуралістична і безкомпромісна – відтворювала справжні реалії воєнного часу, без романтизації образу радянського солдата чи війни взагалі.

 

Лекцію проводитиме Наталія Пирогова – відомий краєзнавець, києвознавець, досвідчений екскурсовод, голова правління Гільдії екскурсоводів та гідів-перекладачів міста Києва. Є учасником і координатором міжнародного проєкту Української бібліотечної асоціації «Як тебе не любити, Києве мій» (за підтримки Європейської культурної фундації). Онлайн-захід модеруватиме завідувачка відділу краєзнавчої літератури Надія Грищенко.

 

Лекція транслюватиметься на Facebook-сторінці Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки.

 

Деталі за посиланням.

Підтримайте проект

Фондуючи незалежну редакцію Читомо, ви допомагаєте зростити нове покоління
професіоналів видавничої справи і збільшуєте кількість хороших книжок у світі.

Підтримайте проект