Джим Джармуш

Джим Джармуш випустив книжку власних колажів

30.09.2021

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Відомий американський кінорежисер і продюсер Джим Джармуш випустив книжку власних колажів. Про це йдеться на сайті видавництва Anthology.

Колажі виготовлені на основі вирізок фотографій з газет й інших матеріалів. В альбомі «Some collages» на 264 сторінках розмістили 146 зображень. Його вартість 40 доларів. Офіційна презентація відбудеться 1 жовтня за участю письменника і журналіста Ренді Кеннеді, який написав анотацію до видання. Онлайн-трансляція події відбудеться у ніч на 2 жовтня на платформі Crowdcast.

 

«Джармуш створив сотні творів колажного мистецтва, більшість з яких публіка бачила нечасто. Надихаючись з газет − найбільшого носія культурної документації, Джармуш делікатно виготовляв кожну роботу, накладаючи газетний папір на картон», − описує роботи Джармуша видавництво.

На колажах зображені відомі політики, музиканти, художники: Енді Ворхол, Патті Герст, інші. На більшість портретів Джим Джармуш наклав елементи, що приховують особу.

 

«Вони наклеєні на едвардіанські портрети, деякі замасковані головами тварин: можливо, це якась знаменитість, політик, чи всі разом. У деяких колажах невеликі (розміром із блокнот) фрагменти не лише віддають належне пам’яті документації, але й нагадують про те, як навіть повсякденні зображення можна перетворити у роботу, яка отримавши альтернативу, стає смішною, страшною та дивною», − йдеться в анотації видавництва.

 

Джим Джармуш (1953) — американський кінорежисер, актор, продюсер, сценарист і композитор. Він став одним з головних представників незалежного кіно, почавши кар’єру у 1980-их. Його найвідоміші фільми: «Дивніше, ніж в раю», «Мрець», «Виживуть лише коханці»,«Патерсон», «Мертві не помирають».

 

Додамо, минулого року вийшли мемуари режисера Вуді Аллена. У листопаді випустять книжку спогадів голлівудського актора Вілла Сміта.

що більше читаєш – то ширші можливості