Володар перснів

Вийшов перший тизер серіалу-приквелу до «Володаря перснів»

20.01.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Amazon Prime Video випустив перший тизер-трейлер нового серіалу за «Володарем перснів». Відео опублікували на YouTube-каналі сервісу.

 

«Майбутній серіал Amazon Studios вперше виводить на екрани героїчні легенди легендарної Другої ери історії Середзем’я. Дія цієї епічної драми відбувається за тисячі років до подій книжок Дж. Р. Р. Толкіна «Гобіт» та «Володар перснів», вона перенесе глядачів у епоху, коли сформувалися великі сили, королівства розквітли у славі й занепали, неправдиві герої пройшли випробування, надія висіла на найтонших нитках, а найбільший лиходій, що коли-небудь виходив з-під пера Толкіна, загрожував покрити весь світ темрявою», — ідеться в описі до тизеру. 

 

Разом із тизером уперше опублікували й повну назву майбутнього серіалу — «Володар перснів: Кільця влади». Це приквел кінотрилогії Пітера Джексона 2001-2003 років. 

 

«Цей заголовок, який, як нам здається, міг би бути на корінці книжки поряд з іншою класикою Дж. Р. Р. Толкіна. «Кільця влади» об’єднують усі основні історії Другої Епохи Середзем’я: кування кілець, піднесення Темного лорда Саурона, епічну історію Нуменора та Останній союз ельфів і людей. До цього часу глядачі бачили на екрані лише історію Єдиного персня, але їх було багато… і ми раді поділитися епічною історією їх усіх», — сказали для The Hollywood Reporter шоуранери Джей Д. Пейн. і Патрік Маккей. 

 

Жіночий голос у тизері читає частину епіграфа Дж. Р. Р. Толкіна до «Володаря перснів»: 

«Три кільця для королів ельфів під небом, сім для володарів гномів у їхніх кам’яних залах, дев’ять для смертних людей, приречених на смерть, одне для темного лорда на його темному троні в країні Мордору, де лежать тіні». 

Розробники серіалу повідомили, що прем’єра відбудеться 2 вересня 2022. Усього планують 5 сезонів. Стилістика серіалу, за словами творців, буде схожою на ту, що панує в фільмах Пітера Джексона. Також за мотивами оригінальної трилогії Дж. Р. Р. Толкіна знятий однойменний повнометражний анімаційний фільм 1978 року.

 

Нагадаємо, минулого року вийшли друком досі не видані тексти Толкіна, а «Володаря перснів» вперше видали з ілюстраціями автора.