російсько-українська війна

Станіслав Асєєв: Нам потрібен Фонд пошуку воєнних злочинців

04.04.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Журналіст, письменник, публіцист, колишній полонений російського концтабору Станіслав Асєєв запропонував створити Фонд пошуку воєнних злочинців. Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

 

Письменник запропонував під кожним прізвищем встановленого воєнного злочинця відкрити фінансовий рахунок, який зможе поповнити будь-яка фізична чи юридична особа в Україні чи за кордоном на будь-яку суму. 

 

Кошти на рахунку будуть виплачені особі, яка виконає одну з трьох вимог:

 

1) Передасть інформацію про воєнного злочинця, внаслідок якої той буде затриманий;

2) Передасть державі Україна самого воєнного злочинця;

3) Надасть неспростовні докази його смерті.

 

«Я ходжу вже пів року з цією ідеєю стосовно Ізоляції та її фігурантів. Час розширити список — і цих потвор будуть ліквідовувати свої ж «колеги» за пачку дефіцитних доларів. Пропоную долучитися нарешті на серйозному рівні політикам, юристам та бізнесу», — наголосив Станіслав Асєєв.

 

«Ізоляція» — таємна в’язниця у Донецьку, яку бойовики терористичної організації «ДНР» перетворили у концентраційний табір.

 

Нагадаємо, у 2021 році вийшов англійський переклад книжки «Світлий шлях: історія одного концтабору». Тоді ж з книжкою есеїв «В ізоляції» Станіслав Асєєв став лавреатом Шевченківської премії у номінації «Публіцистика, журналістика». У 2020 році її переклали німецькою мовою.

 

Читайте також: Станіслав Асєєв: «Ізоляція» – сучасний концтабір, фінансований Росією