втрати

На фронті загинув відомий громадський активіст Роман Ратушний

14.06.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

На Ізюмському напрямку загинув військовослужбовець, розвідник 93 ОМБР «Холодний Яр», київський активіст і син письменниці Світлани Поваляєвої Роман Ратушний. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила громадська організація «Захистимо Протасів Яр», засновником якої був Роман.

«В його останньому бою, він був в розвіддозорі в складі бойової групи і загинув під час виконання бойового завдання. Попри цю важку втрату ми продовжимо справу Романа, ми будемо змінювати й розбудовувати наше суспільство, нашу країну, ми продовжимо боротися за Велику Соборну Україну. «Чим більше росіян ми вб’ємо зараз, тим менше росіян доведеться вбивати нашим дітям», — теза, яку Роман просив пам’ятати і поширювати», — повідомили в ГО.

 

Роман Ратушний відомий боротьбою за збереження Протасового Яру в Києві, був активним учасником Революції Гідності.

 

Разом з іншими студентами постраждав від атаки «Беркута» в ніч на 30 листопада 2013 року.

 

У 2018 очолив ініціативу «Захистимо Протасів Яр», а у 2019 — однойменну громадську організацію. Ініціатива націлена на збереження зеленої зони у Протасовому Яру в центрі Києва і недопущення забудови, яку має намір здійснити ТОВ «Дайтона Груп».

 

У березні 2021-го Романа Ратушного неправомірно арештували після акції протесту під Офісом президента на підтримку активіста Сергія Стерненка.

 

Після повномасштабного вторгнення росії добровольцем вступив лав Сил оборони України, створив підрозділ «Захистимо Протасів Яр».Спершу захищав Київ, згодом діяв на Сумщині, брав участь у деокупації населених пунктів області.

 

З початку квітня воював у розвідувальному взводі 2-го мотопіхотного батальйону 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр» поблизу Ізюма.

 

Загинув в бою 9 червня 2022.

 

Допомогти родині можна за реквізитами або за посиланням:

4149609012655017

(Поваляєва Світлана Вадимівна)

 

Нагадаємо, на Луганщині загинув журналіст і військовий Віталій Дерех, На фронті загинув офіцер, військовослужбовець і військовий журналіст Олексій Чубашев.