російсько-українська війна

Японія обрала ієрогліфом року символ, що означає «війна»

17.12.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У Японії за результатами всенародного голосування визначили ієрогліф 2022 року — 戦, що означає «війна». Про це повідомляє видання The Guardian.

Голосування проводило Товариство ієрогліфічного тестування. Усього подали 223 тисячі заявок, із них майже 11 тисяч за цей ієрогліф.

 

«Вторгнення Росії в Україну, розстріл колишнього прем’єр-міністра Абе, а також швидка девальвація ієни та інфляція, з якими стикаються в повсякденному житті, викликали занепокоєння у багатьох людей», — йдеться в заяві організації.

 

Хоча багато людей посилалися на вторгнення Росії в Україну, інші говорили, що на їхній вибір вплинули північнокорейські ракетні запуски і щоденна боротьба, спричинена зростанням цін на їжу. Дехто сказав, що їх надихнули спортивні події, серед іншого — зимові Олімпійські ігри в Пекіні, японський професійний бейсбол і Чемпіонат світу з футболу в Катарі.

 

«Я був здивований, розчарований, розлючений і засмучений війною в Україні. Я також злий на себе за те, що не можу нічого з цим зробити», — сказав один з виборців.

 

Ієрогліф року в Японії обирають з 1995-го. За традицією церемонію написання символу на полотні проводять у буддистському монастирі Кійомідзу в Кіото. До першої десятки ієрогліфів року також увійшли слова «задоволеність», «простота», «розбрат», «сум» і «гармонія».

 

Востаннє ієрогліф 戦 очолював опитування у 2001 році, в рік терактів 11 вересня.

 

Нагадаємо, словом року за версією Merriam Webster стало «газлайтинг». Укладачі Collins Dictionary обрали головним словом 2022 року поняття «пермакриза».

 

Чільне фото: nishinippon.co.jp