втрати війни

На фронті загинув черкаський телеоператор Павло Тимошенко

07.02.2023

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У боях поблизу Вугледара загинув черкаський оператор Павло Тимошенко. Про це написав на своїй фейсбук-сторінці його колега й керівник черкаського корпункту телеканалу «Інтер» Станіслав Кухарчук.

Павлу Тимошенку було 42 роки.

 

Він працював оператором у черкаському корпункті каналу з 2008 року. Має у другому шлюбі двох дітей — сина Назара 14 років і доньку Катю 7 років. Його донька Богдана, народжена у першому шлюбі, у січні народила дитину.

 

 

Попри те, що Павло мав інвалідність, він пішов добровольцем у тероборону в перші дні російського вторгнення. Виконував завдання на території Золотоніського району. З вересня їхній батальйон перекинули в Полтавську область, потім — в район поблизу Бахмута. В лютому — під Вугледар. Тимошенко служив у званні стрілка у складі 118-ої бригади, 157 окремого батальйону територіальної оборони Черкаської області.

 

Павло мав позивний «Знахар», він допомагав побратимам, застосовуючи методи народної медицини. Як повідомив Детектору медіа Назім Бедіров, Павло Тимошенко загинув на передовій під Вугледаром 5 лютого. Це також підтвердили батьки та брат загиблого. Обставини загибелі Павла поки невідомі.

 

«Бро, з твоїми хворобами та трьома дітьми ти взагалі не мав би бути там… Закон цього не передбачає, але ти в лавах перших пішов захищати свій дім і свою країну. І ти виконав свій обов’язок до кінця! 12 років ти був для мене другою родиною на нашому маленькому черкаському корпункті, ми ділили з тобою все – обіди, вечері, відрядження, радощі і біди… Та більше я не зможу тебе обійняти чи просто привітатись телефоном — ти загинув, загинув захищаючи такий далекий від твого дому Вугледар», — написав Станіслав Кухарчук про свого загиблого колегу.

 

Як повідомлялося, на фронті загинув одеський журналіст і письменник Ігор Терьохін.

 

Нагадаємо, унаслідок важкого бойового поранення помер харківський історик та пам’яткознавець Валерій Романовський.

 

Світлини: фейсбук Станіслава Кухарчука