Книжковий Арсенал

12 юнацьких творів переклали англійською у межах конкурсу «Антитвір»

16.03.2023

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

12 творів із представлених у проєкті «Антитвір-2022» переклали англійською мовою та проілюстрували. Про це повідомили на сайті Книжкового Арсеналу.

 

Участь у щорічному конкурсі взяли 106 осіб. Тема 2022 року — «На порозі». Учасники міркували над:

 

  • вимушеним переселенням;
  • руйнуванням одних цінностей та побудовою нових;
  • про те, що (які цінності) стає явним на межі зіткнення двох світів;
  • що допомагає і заважає нам перемагати — всередині та зовні;
  • ділилися тим, як це — бути підлітком і дорослішати в умовах війни.

 

ГО «Культурний Хаб» вирішив підтримати авторок та авторів на початку їхнього письменницького досвіду, тому програмні директори аналітичного центру та однойменного медіа Юлія Овчаренко та Дем’ян Ом Дяків Славіцкі обрали 12 творів для перекладу.

 

Тексти українською переклали на англійську мову та відредагували ті, що були написані англійською, Ганна Лелів та Галина Пехник. Проілюструвала твори Анастасія Гайдаєнко, а редакторка Марина Корчака приєднала твори підлітків до програми Wars.Ukrainians.Humanity. поряд з есеями професійних письменниць та письменників.

 

 

У 2022 році «Антитвір» змінив формат: він став проєктом для учнів 8-11 класів, в межах якого опублікували усі твори, які пройшли технічний відбір. Також учасників запросили до спеціальної освітньої програми, яка складалася з онлайн-зустрічей і воркшопів для підтримки (та створення спільноти молодих творців і творчинь.

 

Переглянути роботи в перекладі можна за посиланням.

 

Літературний конкурс для учнів 8-11 класів «Антитвір» відбувається в межах Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» з 2018 року. Конкурс спрямований на розвиток критичного висловлювання й креативного підходу до письма у підлітків. Тема конкурсу щороку співзвучна з фокус-темою фестивалю.

 

Як відомо, у мережу виклали колекцію найкращих антитворів-2022. Читайте також про переможців премії 2020 року.

 

Ілюстрації: Настя Гайдаєнко