війна

Відомий французький художник створив комікс, присвячений війні в Україні

06.07.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Художник-коміксист Фаб’єн Тульме створив чотири графічні історії про людей з України, які постраждали від війни. Про це повідомляє організація «Доріжка» на своєму сайті.

Автор зазначає, що ідея коміксу – дати людям за межами України уявлення про руйнівний вплив обстрілів та ескалації війни на повсякденне життя цивільного населення.

 

Комікс вийшов французькою мовою 24 лютого 2024 року, у другу річницю вторгнення в Україну. Після успіху у таких французьких виданнях, як Le Monde, Libération, Courrier International та Society, автор створив українську та англійську версії коміксу.

 

Натисніть на зображення, щоб збільшити

Ця робота стала можливою за сприяння організації-партнера консорціуму «Доріжка» – «Міжнародна солідарність».

 

Консорціум «Доріжка» об’єднує п’ять неприбуткових, неполітичних та нерелігійних міжнародних неурядових організацій: «Прем’єр Уржанс Інтернасьональ», Action contre la Faim, Humanity & Inclusion, «Тріангль Женерасьон Юманітер» та «Міжнародна солідарність». Завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), ці п’ять організацій працюють в Україні, щоб задовольнити найнагальніші потреби потерпілих від війни цивільних осіб.

 

Фаб’єн Тульме – французький автор коміксів. Читач класичних франко-бельгійських коміксів (таких як «Тінтін», «Щасливчик Люк» та «Астерікс») з раннього дитинства, він почав малювати у віці 7-8 років. Тульме здобув великий успіх завдяки своєму першому коміксу «Це не тебе я чекав», в якому він розповідає про народження своєї доньки, яка має синдром Дауна.  З 2018 по 2020 рік Тульме публікував «Одіссею Хакіма» – трилогію про подорож молодого сирійця, якого війна вигнала з рідного дому, та який перетнув кілька регіонів, перш ніж потрапити до Франції. Цей твір здобув численні нагороди, зокрема Prix France Info за третій том «З Македонії до Франції», і є його найбільшим бестселером на сьогодні.

 

Раніше повідомлялося, що видавництво «UA Comix» випустить мальопис про 3-тю окрему штурмову бригаду.

 

Як відомо, у видавництві Yakaboo Publishing вийшов документальний комікс «Блекаут. Хроніки нашого життя під час війни Росії проти України».