бойкот білорусі

Британці не дозволяють видавати Гаррі Поттера білоруською через санкції

10.07.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Білоруське видавництво «Янушкевіч» в Польщі не може домовитися з правовласниками серії книг Джоан Ролінґ про Гаррі Поттера через міжнародні санкції білорусі. Про це видавництво повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

«Гаррі Поттера не буде. Ми не знайшли взаєморозуміння з правовласниками. Вони не хочуть асоціюватися ні з чим білоруським, поки Республіка Білорусь перебуває під санкціями. Усі наші пояснення, що ми зараз під польською юрисдикцією, не подіяли», — зазначили у дописі.

 

У видавництві вважають, що це акт дискримінації національної культури. 

 

«Ми віримо, що нашим політикам і культурним дипломатам і не тільки є куди розвиватися. Це важлива, актуальна і специфічна проблема. А конкретна проблема потребує конкретного вирішення», — додали у видавництві.

 

Як повідомлялося, у 2022 році Міністерство інформації білорусі на три місяці призупинило діяльність білоруськомовного видавництва «Галіяфы».

 

Читайте також статтю у межах медіапроєкту «Люди з порожніх стільців», яку Читомо підготувало ще у 2021 році: «Країну спакували в автозак»: білоруські письменники та журналісти-політв’язні

 

Чільне фото: скриншот із фільму «Гаррі Поттер і Орден Фенікса»