Megogo

«Дюна», «За перекопом є земля» та інші: які авдіокнижки слухали на Megogo у 2024 році

30.07.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Медіасервіс Megogo оприлюднив рейтинг популярного авдіоконтенту серед користувачів платформи. Про це Читомо повідомили представники Megogo.

Головною подією першого півріччя 2024 став ексклюзивний реліз першої легальної авдіоверсії роману «Дюна» українською мовою, для виробництва якої Megogo підписав прямий контракт на 5 років з правонаступниками письменника Френка Герберта. Обкладинкою аdдіокнижки став постер із другої частини фільму, права на використання якого отримали у студій Legendary and Warner Bros. Ent. Ця фантастична історія стала лауреатом премії Неб’юла в категорії «Найкращий роман».

 

За нею в рейтингу йде бестселер The New York Times — «Сім чоловіків Евелін Г’юґо». Серед трійки лідерів також «Район Д» — збірка українського письменника та військового Артема Чеха, екранізацієї котрої стала стрічка «Я і Фелікс» Ірини Цілик.

 

Тільки дві книжки змогли втриматися в рейтингу ще з 2023 року — це «Район Д» та «Тигролови» Багряного. Серед популярних авдіокнижок також «Казки під ялинку», «Гіперіон», «За Перекопом є земля», «Місто», «Нацисти-мільярдери» та «Служниця».

 

Консолідований рейтинг 10 найпопулярніших авдіокнижок базується на середніх метриках придбання, тривалості слухання та кількості унікальних користувачів.

 

Рейтинг найпопулярніших подкастів зосереджується на темах:

  • новин — проєкти NV «Війна в Україні», «Хроніки економіки»;
  • історії — подкаст «Без оголошення війни»;
  • спорту — проєкти «UA-Футбол», «F1Podcast», «SportHub Єврофутбол».

 

До рейтингу увійшов і проєкт «Суспільне Казки», що зібрав найкращі казки народів світу.

 

 

Серед новачків у списку лідерів — «Татова касета» для кіноманів, «Буде тобі наука» для дослідників та «Гуртом та Вщент» із Сергієм Притулою та Антоном Тимошенком.

 

Станом на липень 2024 року на Megogo доступно понад 850 українських подкастів. Невдовзі четверта професійна премія «Слушно» для подкастерів визначить найліпші.

 

Як повідомлялося, за час повномасштабної війни українці більше читають електронні й авдіокнижки.

 

Читайте також: «Абук» розповіли, які аудіокнижки найпопулярніші та скільки заробили правовласники у 2023

 

Чільна ілюстрація: govtech.com

Зображення: Megogo