KyivBookFest 2024

Користувачі Megogo найбільше читають Стівена Кінга і Макса Кідрука

08.09.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Серед улюблених авторів власників акаунтів медіасервісу Megogo — Стівен Кінг, Макс Кідрук і Ден Браун. Про це йдеться в дослідженні читацьких звичок користувачів Megogo «Книжки в епоху стрімінгів».

Megogo опитало майже 6000 користувачів сервісу. Серед них найчастіше обирали Стівена Кінга, Макса Кідрука і Дена Брауна, які зайняли перше, друге і третє місце відповідно.

 

Четверте місце, набравши однакову кількість голосів, ділять Джоан Роулінг, Дж. Р. Р. Толкін й Ілларіон Павлюк. Джордж Орвелл опинився на 5 місці. 

 

 

Крім того, найбільше згадок серед видавництв отримали «А-ба-ба-га-ла-ма-га», «КСД», «Наш формат», «Видавництво Старого Лева», «Фоліо» і «Лабораторія».

 

Серед літературних творів користувачі обирали такі:

 

  • серії книжок про Гаррі Поттера;
  • «Відьмак» Анджея Сапковського;
  • «Пісня льоду та полум’я» Джорджа Р. Р. Мартіна;
  • «Шантарам» Ґреґорі Девіда Робертса.

 

Також Megogo дослідили улюблені жанри книжок своїх користувачів:

 

 

Метою дослідження було підтвердити або спростувати гіпотезу про книжки як невіддільний від інших форматів споживання контенту об’єкт, а також дослідити читацькі вподобання користувачів. Його проводили з 22 лютого по 22 квітня 2024 року. 

 

Серед опитаних — користувачі Megogo з України, які підписані на email-розсилку. За допомогою опитування email вдалося охопити 448 користувачів (похибка вибірки не перевищує 3,9% при довірчій ймовірності 90%). Опитування на початковому екрані при запуску додатка пройшло 5319 користувачів (похибка вибірки не перевищує 1,49% при довірчій ймовірності 97%).

 

Загальна аудиторія слухачів аудіоконтенту на MEGOGO складає близько мільйона.

 

Як повідомлялося, проєкт «Укрліт» від Megogo, у межах якого озвучили понад 250 творів з української літератури, став переможцем у номінації «edTech прорив» премії «Освіторія.Медіа award 2024»

 

Читайте також: Після виходу фільму «Дюна 2» зросли продажі романів Герберта

 

Чільне зображення: Megogo