вінниця

У Вінниці започаткують програму розвитку місцевого книговидання

15.09.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У Вінниці планують запустити програму підтримки книговидання про місто та його видатних особистостей. Про це Читомо повідомили у департаменті маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради.

Виконком міської ради схвалив проєкт, що передбачає видання книжок про історію, культуру, туристичні можливості Вінниці, а також про відомих вінничан.

 

Як повідомляють у департаменті, програма з’явилася на тлі зростання цікавості українців до власної історії, зокрема локальної, і збільшення кількості видавництв. Водночас у Вінницькій області кількість накладів і назв книжок зменшується, а асортимент видань про Вінницю досить обмежений, що ускладнює промоцію міста.

 

 

Програма передбачає підтримку видання різножанрових книжок для дорослих і дітей, зокрема науково-популярних, художніх і довідкових видань. Фінансову допомогу надаватимуть видавцям, зареєстрованим у Вінницькій громаді. Вони можуть розраховувати на співфінансування до 70% від вартості видання. Приймання заявок заплановане на початок 2025 року.

 

Завдяки цій ініціативі також відбуватимуться  тренінги для авторів, редакторів, перекладачів, створення платформи для спілкування видавців і митців, проведення авторських читань, презентації книжок та їх представлення на всеукраїнських і міжнародних заходах.

 

Проєкт рішення планують винести на голосування міської ради в жовтні, а перша публічна презентація відбулася на VinBookFest 14 вересня.

 

 

Програму розробив департамент маркетингу міста та туризму разом з іншими міськими департаментами в межах стратегії розвитку туризму до 2030 року.

 

Як повідомлялося, нещодавно у Вінниці родина загиблого на фронті журналіста, філолога, військового Миколи Рачка відкрила книгарню-кав’ярню «Герої».

 

Читайте також: «Герої» — не просто книгарня. Як у Вінниці втілюють мрію загиблого військового Миколи Рачка

 

Фото та інфографіка надані департаментом маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради.