Литва

У Литві видали книжку Андрія Любки «Щось зі мною не так»

20.09.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Книжка Андрія Любки «Щось зі мною не так» вийшла у Литві. Про це письменник повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Це вже друга книжка Любки, перекладена литовською мовою: роману «Карбід» вийшов друком у 2022 році. Збірку оповідань опублікувало видавництво Leidykla “Gelmės” у перекладі Донати Рінкевічіне, яка вже кілька років співпрацює з автором.

 

«І “Карбід”, і “Щось зі мною не так” перекладала Доната Рінкевічіне, але вони вийшли книжки у різних видавництвах. До слова, Доната виконує ще й роль літературної агентки, адже вона не просто перекладає, а й промує українських авторів та українські книжки, намагається зацікавити й і переконати видавців, перекладає дуже різну літературу, в тому числі й дитячу», — розповів Андрій Любка у коментарі Читомо.

 

Він також зазначив, що мріє побачити у литовському перекладі свій роман «Твій погляд, Чіо-Чіо-сан», який, на його думку, найкраще представляє його творчість. Окрім цього, восени очікується вихід інших книжок Любки різними мовами: «Війна з тильного боку» польською, а «Карбід» — грецькою та хорватською.

 

Обкладинку для литовського видання створив Арūнас Bėkšta.

 

«Це книжка, яка відкриває перед читачем світ пригод, настроїв, реальних історій та автобіографічних вигадок. Це універсальний порадник і атлас туристичних маршрутів, які переплітаються з незвичними ситуаціями та непередбачуваними подіями», — ідеться в анотації до тексту.

 

Як повідомлялося, у 2023 році в литовському видавництві Bazilisko ambasada вийшла друком збірка «Великий міст» Олега Лишеги.

 

Читайте також: Андрій Любка: Після перемоги ми станемо одним із центрів впливу нової Європи

 

Чільне фото: zakarpatpost.net