World Illustration Awards

Українець переміг у світовому конкурсі з ілюстрацією «Російський колоніалізм»

23.09.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Ілюстрація українського художника Сергія Майдукова до видання «Російський колоніалізм» українського журналіста Максима Еріставі отримала відзнаку Highly Commended Book Cover у професійній категорії престижної премії для ілюстраторів World Illustration Awards 2024. Про це повідомили на інстаграм-сторінці WIA.

«Цей дивовижний дизайн обкладинки передає історію журналіста Максима Еріставі, що описує спадщину російського колоніалізму. Завдяки експресивним лінійним малюнкам олійними олівцями на білому тлі обкладинка виглядає динамічно і сміливо», — йдеться у дописі в інстаграмі премії.

 

Керівниця дитячого видавництва у Thames & Hudson Анна Рідлі так описала обкладинку і книжку: «Сміливий і стриманий підхід із неперевершеною якістю малюнка, зробленого крейдою. Виділяється як сучасна книжка, якій є що сказати».

 

Придбати оригінал графічної роботи разом книжкою «Російський колоніалізм» українською або англійською мовами можна на сайті видавництва istpublishing.org і в корнері The Naked Room.

 

 

World Illustration Awards 2024 — це міжнародний конкурс, який щорічно організовує Асоціація ілюстраторів (AOI). Метою конкурсу є визнання та популяризація найкращих досягнень в галузі ілюстрації по всьому світу.

 

Щороку до участі запрошуються ілюстратори, художники та дизайнери, які працюють у різних стилях і напрямках, включаючи видавничу ілюстрацію, рекламу, анімацію, графічний дизайн та інші творчі сфери.

 

Як відомо, обкладинка Сергія Майдукова до книжки «Російський колоніалізм» (видавництво IST Publishing) у категорії Book Covers увійшла до довгого списку World Illustration Awards 2024.

 

Нагадаємо, Майдуков відмовився отримати премію миру імені Еріха Марії Ремарка 2023 разом із російською письменницею Людмілой Уліцкой. А у 2022 році американське видання The New Yorker опублікувало його ілюстрації про «боротьбу за повітряний простір над українською столицею».

 

Читайте також: Сергій Майдуков про шлях до ілюстрації, поради для початківців і свій новий артбук про Київ

 

Зображення: istpublishing.org