дослідження

«Якісніші», «складні й нецікаві» — батьки учнів по-різному оцінили шкільні підручники

24.09.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

15% батьків учнів 5-6 класів не задоволені підручниками, у той час, як третина вважає підручники якіснішими, ніж раніше. Про це стало відомо під час презентації результатів соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології й МОН щодо ставлення батьків, учнів, освітян і представники місцевої влади до реформи старшої профільної школи.

На запитання «Що актуально для школи і чим (не) задоволені батьки учнів 5-6 класів» 15% батьків відповіли, що підручники складні й нецікаві, натомість 27% батьків вважають, що підручники стали якіснішими. 

 

Ось повний перелік переваг і недоліків українських шкіл на думку батьків:

 

 

Результати опитування презентував виконавчий директор КМІС Антон Грушецький на заході Міністерства освіти і науки «Профільна: якою буде реформа старшої школи».

 

Під час дослідження КМІС опитав 25 116 батьків учнів 5-6 класів з 747 шкіл з усієї території України і всіх типів населених пунктів. Похибка вибірки становить 0,8%. Онлайн-опитування за стандартизованим опитувальником проводили протягом квітня-травня 2024 року.

 

Як повідомлялося, Інститут модернізації змісту освіти (ІМЗО), підпорядкований Міністерству освіти і науки України, більше не буде затверджувати та закуповувати шкільні підручники.

 

Читайте також: Звіт PISA-2022: українські учні відстають у читанні на 2,5 роки

 

Чільне фото: greencountry.com.ua

Інфографіка: КМІС