Владислав Єсипенко

Окупаційна влада посилила тиск на Владислава Єсипенка

24.10.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

На журналіста Владислава Єсипенка посилився моральний тиск з боку окупаційної влади росії. Про це повідомила дружина журналіста Катерина Єсипенко Кримськотатарському ресурсному центру.

Засуджений окупаційною владою Криму журналіст проєкту «Крим.Реалії» Владислав Єсипенко наразі перебуває у російській колонії в умовах, які негативно впливають на його психологічне здоров’я. 

 

«Відомо, що чоловік є в умовах, що негативно впливають на його психологічний стан. Та все ж до місця його утримання надходять посилки з продуктами та необхідними речами від рідних», — йдеться у повідомленні.

 

Також народний депутат Ярослав Юрчишин раніше заявляв, що Єсипенку готують новий термін ув’язнення, але у своєму повідомленні дружина журналіста спростувала цю інформацію. Єсипенко зазначила, що це лише припущення депутата.

 

Наразі за даними Кримськотатарського Ресурсного Центру 23 кримських журналісти зазнали переслідування з боку окупаційної влади у Криму. В утриманні ФСБ досі перебувають 20 кримських журналістів та активістів.

 

«На жаль, переслідування журналістів широко поширені на окупованих росією територіях. Так, уже зараз за даними КРЦ серед численних політв’язнів Кремля є низка активістів, громадянських журналістів, блогерів із «Кримської солідарності», — зазначив КРЦ на своїй фейсбук-сторінці.

 

Як повідомлялося, 16 лютого 2022 року підконтрольний росії Сімферопольський районний «суд» тимчасово окупованого Криму оголосив вирок у справі журналіста-фрилансера проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» Єсипенка. Його засудили до шести років колонії загального режиму та штрафу.

 

Також у 2022 році Єсипенку присудили Національну премію за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка. Окрім того, у квітні 2022 року він отримав премію PEN/Barbey Freedom to Write від PEN America.

 

Читайте також: Характер переможця. Історія журналіста-політв’язня Владислава Єсипенка

 

Чільне фото: Кримська солідарність