освіта

Випускні іспити в Польщі включатимуть українську мову

24.10.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

З 2025 року українську мову включать до переліку предметів, які можна складати на випускних іспитах у школах Польщі. Про це повідомили на сайті Міністерства освіти та науки України.

«З 2025 року українська мова буде включена до польської матури (випускні іспити в середніх школах, які є одночасно вступними до закладів вищої освіти) як іноземної на вибір», — ідеться на сайті.

 

Склавши іспит, випускники отримають атестат зрілості – вступний документ до вищих навчальних закладів Польщі.

 

У 2024-2025 навчальному році українські учні, які навчаються в польських школах, складатимуть іспити за восьмий клас з двох предметів: математики та іноземної мови. «Виняток може бути зроблено для учнів, які у 2024/2025 навчальному році навчаються у в останньому класі школи, що функціонує в українській освітній системі з використанням дистанційних методів навчання, і які мають намір складати український іспит на атестат зрілості (випускний) у 2025 році. Водночас учень сам вирішує, чи складати іспит за восьмий клас польською мовою», — ідеться на сайті МОН.

 

Окрім того, для українських школярів виділять додатковий час для подачі заяв на складання іспитів за восьмий клас, атестат зрілості та професійні іспити у 2024/2025 навчальному році.

 

Як повідомлялося, станом на 2022 рік у Польщі навчалося 185 тисяч дітей з України.

 

Читайте також: Книжка рідною мовою – це відчуття безпеки: як українці читають у Польщі

 

Чільне зображення: wsip.pl