комікси

У Польщі планується відкриття магазину українських коміксів

25.10.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Видавництво UA Comix планує відкрити магазин з українськими коміксами у Кракові. Про це повідомила в ексклюзивному коментарі для Читомо головна редакторка видавництва UA Comix Руслана Коропецька.

Книгарня буде продавати графічні романи українських авторів не лише українською, а й польською мовами. Також видавництво UA Comix планує перекладати власні комікси польською.

 

Руслана Коропецька зазначає, що у Польщі є попит на українські комікси та зазначає, що цікавляться ними не лише польською мовою: «Коли я буваю на фестивалях коміксів, то завжди купую видання, які мені подобаються, незалежно від мови. Не розумію, чому б і нам не продавати видання українською».

 

Окрім видання власних коміксів польською, Comix UA також продають права на публікацію коміксів, зокрема і на польський ринок, наприклад, на книжку з графічною поезією 3.3.3, яка вийшла у видавництві K&N Publishing. 

 

Відкрити книгарню планують до кінця року. Дату відкриття повідомлять незабаром.

 

UA Comix — українське видавництво мальописів. Окрім звичних мальованих історій, видавництво також створює соціальні мальовані історії. 

 

Як повідомлялось, французький художник створив комікс про людей з України, які постраждали від війни.

Читайте далі: Книжка рідною мовою – це відчуття безпеки: як українці читають у Польщі

 

Чільне зображення: фейсбук-сторінка UA Comix Kolomyia