Видавництво Старого Лева

У найбільшому книжковому магазині Німеччини почали продавати українські книжки

22.04.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У найбільшому книжковому магазині Німеччини в Берліні Dussmann можна придбати українські книжки «Видавництва Старого Лева». Про це Читомо повідомила керівниця відділу маркетингу та зв’язків з громадськістю цього видавництва Оксана Зьобро.

 

Книжки можна замовити і на сайті Dussmann із доставленням по всій Німеччині. За словами представників книгарні, книжки продаються добре як у книгарні, так і на сайті Dussmann.

 

В ексклюзивному коментарі для Читомо Оксана Зьобро розповіла, що книгарня придбала 82 видання загальною чисельність 2495 примірники. Це і література від українських авторів, і книжки в перекладі українською («Розмови з друзями» Саллі Руні, «У розшуку» Джона Ле Карре, «Художник хиткого світу» Кадзуо Ішіґуро, «Країна Мумі-тролів» Туве Янссон, «Джуді Муді – детектив» Меган МакДоналд та інші). 

 

Серед української літератури — книжки Олега Сенцова («Хроніка одного голодування»), Станіслава Асєєва («Світлий шлях: історія одного концтабору»), Андрія Бондаря («Ласощі для Медора»), Миколи Рябчука («Лексикон націоналіста та інші есеї»), Оксани Луцишиної («Іван і Феба»), Мирослава Лаюка («Залізна вода»). 

 

З дитячої літератури представлені книжки «Найщасливіше левеня» Олександра Шатохіна, «Мирослава та інші з двору» Олі Купріян, «Ліга непарних шкарпеток» Галини Вдовиченко, «У світлі світляків» Ольги Войтенко та інші.

 

 

Щодо продажу ВСЛ з Dussmann комунікували близько трьох тижнів.

 

«У березні до «Видавництва Старого Лева» звернувся Данило Полілуєв-Шмідт, представник громадської організації IWEK e.V. Initiative für Wissensaustausch, Empowerment und Kultur. Організація придбала у видавництва понад 30 примірників англомовної книги «Ukraїner. Ukrainian Insider» на подарунок своїм партнерам, а також книжки для благодійної акції на підтримку України, що відбулася 10 квітня у Берліні в межах дня Leuchtturm Ukraine. А ще Данило Полілуєв-Шмідт давно мріяв, щоб українські книжки продавались у Німеччині. Тож він допоміг сконтактувати видавництву з представниками книгарні Dussmann для налагодження подальшої співпраці», — розповіла Зьобро. Вона зазначила, що книжки у книгарні та на сайті можна придбати з 8 квітня.

 

Нагадаємо, в Австрії створять логістичний центр для розповсюдження українських книжок серед біженців. Компанії-представниці інтересів книжкової галузі в Німеччині Börsenvereinsgruppe запустили проєкт допомоги видавцям, книгарням, авторкам й авторам з України. 

 

Фото: ВСЛ