благодійність

Новий шрифт Mavka Font допомагає українським парамедикам

29.04.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Дизайнер Андрій Шевченко створив шрифт під назвою Mavka Font, кошти за використання якого передаватимуть українським парамедикам. Про це повідомив адміністратор групи «Щедрик: шрифтова поміч» Віктор Харук на своїй сторінці у фейсбуці.

 

Шрифт має українську та англійську абетки та мінімальний необхідний набір допоміжних ґліфів, але при потребі можна замовити розширення ґарнітури у будь-який бік: за жирністю, нахилом, шириною, абетковим та мовним складом, стилем тощо.

 

«Шрифт, за створенням якого мої читачі з такою жвавою підтримкою спостерігали, готовий та доступний до ужитку. Найважче завдання — пошук гарного імені — була традиційно полишена насамкінець. І от: дитяче, казкове, легке в написанні що кирилицею, що латинкою слово, та ще й повʼязане з Госпітальєрами знайдено! Шрифт Мавка, зустрічаймо й допомагаймо парамедикам, які допомагають нашим!», — наголосив Андрій Шевченко.

 

Кошти передадуть парамедикині добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри» Олені Герасим’юк (4149629301181756  ПриватБанк) та начальниці штабу «Госпітальєрів» Ганні Федянович (5353050014541749 Банк Південний).

 

 

За словами Харука, Mavka Font — пластичний взірець української перехідної антикви [вид латинського друкарського шрифту з вертикально оформленим накресленням]. «Перехідна антиква — універсальний стиль, що поєднує жвавість та певну каліграфічність ренесанс-антикви з друкарською технічністю та впорядкованістю класицистичної нової антикви, та завдяки цьому має широке універсальне застосування від боді-тексту до реклами, логотипів тощо», — зазначив він.

 

Андрій Шевченко — український шрифтовий дизайнер. Випускає шрифти з 2005-го року. Був членом журі міжнародного конкурсу «New Cyrillic 2012» та студентського конкурсу Pangram-2017. У травні 2017-го року ініціював шрифтове свято «Букви й хвилі» за участю українських шрифтарів Андрія Константинова, Олега Ліщука, Кирила Ткачова та Євгена Садка.

 

Нагадаємо, Андрій Шевченко не вперше розробляє шрифти, щоб допомогти Україні наблизити допомогу. Так для безкоштовного використання доступний його шрифт Mariupol. 

 

Читайте також: Шрифти на експорт: найцікавіші українські гарнітури, про які мають знати у світі

 

Чільне зображення: Андрій Шевченко