пропаганда рф

У Болгарії росія платить публічним діячам за поширення пропаганди

04.07.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Болгарські спецслужби мають дані про те, що росія платить близько €2000 на місяць громадським діячам, журналістам і політикам за поширення російської пропаганди в країні. Про це повідомила речниця уряду, керівниця апарату прем’єр-міністра Лєна Бориславова.

«Усім вам, хто безкоштовно плює на ЄС та НАТО, а також підтримує дії путіна в Україні, знайте: ви облажались. Тим, хто надихає вас на це, платять. Щомісяця», — додала вона.

 

За її словами, деякі спікери звикли вводити публіку в оману і грати на страхах.

 

Уряд Болгарії програв вотум недовіри, але залишатиметься при владі, доки не сформують новий. Якщо це буде неможливо, президент розпустить парламент для проведення нових виборів.

 

Бориславова також прокоментувала вимогу російського посла Елєонори Митрофанової до уряду Болгарії щодо відмови від висилання 70 дипломатів і співробітників російської місії в Болгарії. Уряд не скасував своє рішення, тому персона нон грата в неділю виїхала до Москви.

 

Попри видворення, у Болгарії досі перебувають понад 40 російських дипломатів. Бориславова повідомила, що росія не може оголосити Болгарію ворожою країною і в односторонньому порядку перекрити їм газ, попри чинні договори, і не чекати різкої реакції Софії.

 

Нагадаємо, міністерка Німеччини з питань культури та ЗМІ Клаудія Рот вважає неправильним бойкотувати російську культуру.

 

Найбільші зусилля російська пропаганда спрямовує на дискредитацію ЗСУ.

 

Джерело: Euractiv

 

Чільне фото: bg-voice