благодійність

Понад 50 тисяч учнів в Уганді, Гані та Зімбабве отримають доступ до книжок у школах

11.08.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У межах програми «Африканська скринька історій» (“African Story Box”) благодійна організація Book Aid International передає книжки до 76 шкіл Уганди, Гани та Зімбабве. Про це повідомили на сторінці Book Aid International.

Книжки також отримають 24 початкові школи в Уганді та Зімбабве. Усього книжки мають отримати 56 000 учнів у 76 школах.

 

Саманта Томас Чуула, керівниця програм Book Aid, наголосила: «Надзвичайно важливо, щоб усі діти мали можливість рано розвинути любов до читання, тому ми хочемо, щоб діти мали доступ до захопливих історій з близьких і далеких країн».

 

Програму відкрило зімбабвійське відділення Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY), яке очолює Вірджинія Фірі.

 

«У школах тут зазвичай немає бібліотек, а батьки не можуть дозволити собі купувати книжки. Я знаю, що книжки важливі. Вони дають людям силу змінювати своє життя, і цей проєкт допоможе дітям добре підготуватися до дорослішання», — зазначила вона.

 

«Африканська скринька історій» — це спеціальна програма, покликана надати дітям доступ до книжок та заохотити читати задля задоволення. Програму спонсорує Africa Publishing Innovation Fund. Кожен букбокс містить 200 видань — 100 книжок, виданих в Африці, та 100 назв англійською мовою, які подарували британські видавництва. Також до кожного книжкового набору додають посібник для вчителів, який допоможе учням ознайомитися з новою колекцією літератури.

 

Проєкт можна профінансувати за посиланням.

 

Book Aid International — зареєстрована у Великій Британії благодійна організація, яка надає книжки та підтримує бібліотеки в Африці та в усьому світі. Щороку благодійна організація надсилає книжки до публічних і громадських бібліотек, а також бібліотек у в’язницях, таборах для біженців, лікарнях, школах і університетах.

 

Нагадаємо, благодійна організація Bookmark Reading збирала 1 мільйон фунтів стерлінгів, щоб підготувати букбокси для українських дітей у Великій Британії.

 

Читайте також: Письменники та журналісти сучасного Зімбабве: голос незгоди з диктатурою

 

Чільне фото: Cynthia R Matonhodze