пропаганда рф

У школах окупованого Маріуполя дітей обшукують металодетектором

06.09.2022

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

У тимчасово окупованому Маріуполі окупанти забороняють батькам заходити до шкіл, а дітей обшукують металодетектором. Про це повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram. 

«Школи Маріуполя в окупації перетворено на філіали ГУЛАГу. Дітям заборонено розмовляти на тему війни. Заборонено ділитись спогадами про пережите. На стінах скрізь розвішано нові правила та вимоги. Що заборонено. Вхід у школи батькам заборонено», – написав радник. 

 

Також Андрющенко пише, що дітей металодетектором обшукують бійці так званої «днр»: «Непоодинокі випадки, коли в дітей віком до 15 років забирають металеві рублі, посилаючись, що метал не можна. Без повернення».

 

Крім того, за словами радника міського голови, кожен урок починається та закінчується короткою доповіддю вчителя про росію. 

 

Нагадаємо, що у захопленому Маріуполі з уцілілого приміщення бібліотеки загарбники вивезли всі книжки «на зберігання».

 

Як відомо, на тимчасово окупованих територіях України 1 вересня розпочалося з того, що окупанти привозять своїх вчителів і готують пропагандистську літературу. Крім того, на тимчасово окупованій Луганщині 1 вересня батьків змушували придбати прапорці росії й так званої «ЛНР», а з бібліотек вилучали українські книжки.

 

Фото: Маріупольська міська рада