екранізації

Вийшов трейлер вампірського роману Стівена Кінга «Салимове лігво»

16.09.2024

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Перший трейлер фільму «Салимове лігво», знятого за однойменним романом Стівена Кінга 1975 року, вийшов на стрімінговому сервісі Max. Про це повідомляється на YouTube-каналі платформи. 

Прем’єра фільму запланована 3 жовтня 2024 року у США, а в кінотеатрах Великої Британії й Ірландії — 11 жовтня.

 

Раніше шанувальники побоювалися скасування проєкту, адже фільм мав вийти ще 2022 року, а в розкладі релізів компанії Warner Bros не було цієї екранізації. Нині компанії повернула стрічку в розклад.

 

У фільмі знялися відомі американські актори Льюїс Пуллман, Елфрі Вудард, Макензі Лі, Білл Кемп, Спенсер Тріт Кларк, Джон Бенджамін Хікі, данський актор Пілу Асбек та інші.

 

Трейлер починається з повернення головного героя, письменника Бена Мієрса, до рідного міста для «дослідження», проте пізніше стає зрозуміло, що саме він шукає. Усе вказує на те, що «Салимове лігво» заполонили таємничі нічні створіння. Трейлер передає атмосферу фільму й показує моторошні кадри.

 

 

Режисер фільму —  Гарі Доберман, який працював над стрічками «Анабель 3», «Воно» і «Воно: Частина друга». 

 

В інтерв’ю для Vanity Fair Доберман розповів, що надихався обкладинкою першого видання роману Кінга. Він також зазначив, що найкраще дивитися фільм у компанії друзів, щоби посилити враження від перегляду.

 

«Це божевільний викид адреналіну. Я подумав: “Так, це воно. Це фільм для автокінотеатру”», — описав стрічку режисер.

 

Як повідомлялося, у 2023 році Paramount+ опублікував трейлер фільму Pet Sematary: Bloodlines («Кладовище домашніх тварин: Кровні лінії»), що є приквелом до стрічки «Кладовище домашніх тварин», заснованому на однойменному романі Стівена Кінга 1983 року. А у 2021 році стрімінговий сервіс Apple TV оприлюднив трейлер серіалу «Історія Лізі», знятого за однойменним романом американського письменника.

 

Сам Кінг весь час підтримує Україну у війні з росією: він закликав підтримати Україну, бо «це правильно», пропонував Ілону Маску віддати кошти, заплачені за галочку верифікації Кінга у соцмережі, на потреби української армії, казав, що російських авторів необхідно заборонити, радив послухати пісню української співачки Lama «Не кажу прощай» про захисників України, наголошував, що потрібно зруйнувати «стіну дезінформації» в російсько-українській війні, і викладав своє фото у футболці з написом «I stand with Ukraine».

 

Читайте також: Як захопливо провести Геловін: рекомендації від Стівена Кінга

 

Чільне фото: скриншот трейлера фільму «Салимове лігво»